NOVI DRŽAVNI REKORD BiH Dženite Klico u bacanju kugle 5.25m

27.06.2008 u 00.ooh ekipa AKI SPID krenula je na takmičenje u Slovačku na otvoreno državno prvenstvo SLOVAČKE na koje je pozvana i ekipa AKI SPID .
Naš sponzor putovanja je bio naš F-auto centar FORD sa vozilom kojim smo preputovali oko 3000km u ugodnoj i sigurnoj vožnji , ali i nimalo laganoj .HVALA NAŠEM sponzoru za prevoz F – auto centar na čelu sa direktorom Senadom Sefićem.
Ekipa koja je isla na takmičenje i na našu misiju bila je u sastavu malo izmjenjenom negoli je bilo planirano, naime Dženan Keškić, Senad Bjelak i Kadrović Osman nisu mogli poći na putovanje zbog toga sto im pasoši nisu bili validni za putovanje.
Zbog toga na putovanje sa validnim vizama krenuli su : Rahmanović Edib gen.sekret, trener i vodja puta , Pandžić Dževad, Ninić Bojan , Muratović Damir , Klico Dženita i pratilac Alem..
Po dolasku u poslijepodnevnim časovima doćekao nas je srdačni i ljubazni domačin Julius Hutka iz ATLETICKÝ KLUB ZDRAVOTNE POSTIHNUTÝCH OBČANOV PROFICIO u Hotelu Centrum.
Poslije večere imali smo kratak odmor i  šetnja po gradu Košice , a potom odmor i spremanje pred takmičenje.
Več u 9.00 subota bili smo spremni za takmičenje na obližnjem stadionu gdje su se okupili najbolji atletičari Slovačke , a posebnu dobro došlicu zaželjeli su ekipi AKI SPID Sarajevo koji dolaze kao gosti iz Bosne i Hercegovine.
Po redosljedu bacanja došla je i Klico Dženita koja je imala po 6 bacanja za svaku disciplinu i odlučili smo da Dženita odbaca sve svoje hitce kugle , diska i koplja što znači 18 hitaca sve ukupno zaredom.
Bila je to kanonada naše najbolje atletičarke BiH.
Trečim  hitcem u bacanju kugle Dženita sa lahkočom obara svoj lični , državni rekord , rekord Slovačke i popravlja već postignutu A normu za Peking 2008,  hitcem od 5.25m , poboljšavši svoj najbolji rezultat sa 5.18m koji je bacila u Zenici na državnom prvenstvu BiH.
Još jednu titulu dobila je naša najbolja Bosansko hercegovačka reprezentativka , dobila je i titulu NAJLJEPŠE SPORTAŠICE PRVENSTVA SLOVAČKE , naša Dženita nas prestvalja na najbolji mogući naćin , HVALA JOJ VELIKA !!!
Nije sve naša Dženita učinila u Košicama, svakako treba napomenuti i našeg reprezentativca BiH Pandžić Dževada koji je imao solidan hitac od okruglo 10.oom i svakako istači da jos ne baca sa adekvatnom stolicom koja bi bila namjenjena za njegove jos bolje rezultate.
Naš Bojan Ninić jeste da se trudio svim srcem da postigne sto bolji rezultat , ali takodje nismo imali vremena jos bolje BOKIJA pripremiti za takmičenje naime i njemu nije bas legla naša novija stolica tako da ćemo morati u dogledno vrijeme korektovati sve elemente sigurnosti na bacačkoj stolici.
Muratović Damir mladi sportaš kojem je prvi izlaz u Slovačku bio velika promjena , malo doze treme , al svakako želje da se sto bolje pokaze i svakako da je naš Damir uznapredovao sa tehnikom bacanja kugle.Sigurni smo da je i damir kao i svi ostali bili jednim dijelom i mislima na EURO FINALE u Beču gdje smo i otišli , mada nismo mogli ući na utakmicu ipak smo bili doživjeli atmosferu i u okolici stadiona gdje se gledala utakmica i na otvorenom prostoru, a svakako pozivom našeg omiljenog domaćina Mirsada Krupalije sa svojom divnom suprugom Razom te nas obradovali srdačnim doćekom u Restoranu Sarajevo u centru Beča.
HVALA VELIKO FAMILIJI KRUPALIJA NA KRASNIM trenucima odmora i zabave kao i večeri sevdaha i sevdalinki u kojima smo uživali do kasno u noć.
Njaveći krivci za naš odlazak su naši prekrasni sponzori  od kojih izdvajamo naš  F- autocentar FORD  na čelu sa direktorom gospodinom  u pravoj riječi  Senad Sejfić i njegova izuzetna  krasna i ljubazna sekretarica LEJLA.
MKS , Sarajevo Osiguranje, LOK te HOTEL SARAJ bili su ti  bez kojih nebi mogli da postignemo ove naše vrijedne rezultate i medalje, HVALA SVIMA JOŠ JEDNOM OD SRCA , mi ćemo se i dalje boriti da branimo boje naše zemlje na najbolji mogući način.

2 komentara

Komentariši