ZAVRŠENO XIV atletsko prvesntvo F BiH

Na završenom atletskom takmičenju u Zenici na Kamberovića polju učestvovala je i ekipa AKI SPID tačnije svi oni koji su napravili rezultate sa Kantonalnog takmičenja.
Za AKI SPID učestvovali su : paraolimpijci Dževad Pandžić i Klico Dženita, te atletičari i atletičarke ,Keškić Dženan , Ninić Bojan , Bečirović Ramiza , Podžić Mirza , Kolašinac Jasmina, Kečo Alija , Senad Bjelak , Muratović Damir i Salčin Mustafa .
Šta reći o "državnom " prvenstvu ništa novo .Organizacija kantonalnog i Državnog prvenstva kako je reagovanje većine sportaša svakako je nezadovoljavajuča.
I pored svih nedostataka i loše organizacije SSRI BiH i Atletske asocijacije BiH postignuti su izvandredni rezultati naših paraolimpijaca.
Dženita Klico je oborila svoj lični i državni rekord u bacanju kugle u kategoriji F 54 bacivši kuglu 5,18m što je bole za 16cm , te tako potvrdila A normu za Peking 2008 i  u bacanju diska postigla je 12,21 te potvrdila B normu koja je 11,80 , a u bacanju koplja ostvarila je B normu sa hitcem 10,58 a B norma je 10,25m . Šta reći za najbolju atletičarku BiH koja ima 3 PARAOLIPMIJSKE NORME već samo sve pohvale za ovu izuzetnu sportašicu.Veoma je važno napomenuti da Dženita ima ozbiljnu povredu i pored toga je postigla ove odlične rezultate.
Odlični Dževad Pandžić koji je bacio kuglu 11,18m što je izuzetan rezultat postignuvši svoj lični i Državni rekord a ujedno potvrdio A normu koja je 10.20m.

2 komentara

Komentariši