Učešće atletičara AKI SPID na otvorenom prvenstvu Hrvatske u Rijeci

Na nedavnom završenom otvorenom prvenstvu Hrvatske kao i tradicionalno pozvani su atletičari AKI SPID da se u fer i korektnom nadmetanju pokažu najbolji rezultati koji mogu naši atletičari da postignu , svakako uz učešće mislimo do sada najodazvanijem takmičenju u Hrvatskoj za osobe sa onesposobljenjem.
Na takmičenju u Rijeci učestvovalo je oko 220 takmičara iz 15 zemalja.
Nažalost josš nemožemo da objavimo rezultate sa takmičenja u Rijeci jer ih zvanično nismo dobili , kako AKI SPIDtako predpostavljamo i atletska asocijacija F BiH.
Naši atletičari koju su nastupili su : Klico Dženita, Pandžić Dževad, Keškić Dženan i Damir Muratović.
Opet nezgodna situacija kod bacanja Pandžić Dževada desiolo se da je šipka tj motka kojom se služi prilikom bacanja pukla tako da je uveliko poremetilo sljed bacanja i postizanja boljeg rezultata, negoli ima Dževad.
Dženita solidnim nastupom i pored veče povrede potvrdila je Paraolimpijsku normu, Dženan Keškić odličnim hicima polahko dolazi u bolju formu.
Debi našeg najmladjeg atletičara Damira Muratovića daje nade da upornim radom i trudom može da postigne i još bolje rezultate , mada smo zadovoljni prvim medjunarodnim učešćem našeg najladjeg atletičara koji obečaje sve bolje i bolje rezultate.
Izuzetno je vrijedno spomenuti naše vrhunske sponzore BH Telecom . F – autocentar (FORD) i cementara Kakanj.

Komentariši