ODRŽANO XIII Kantonalno prvenstvo Kantona Sarajevo

17.05.2008.g. održano kantonalno takmičenje u organizaciji SSRI Kantona Sarajevo , gdje je učestvovalo veči broj učesnika koji je pojačan sa slabovidnim osobama i osobama opće kategorije dok je osoba koji su u kolicima sve manje i manje , ZATO VJERUJEMO DA JE TO POSEBNO PITANJE !!!!
ATletičari AKI "SPID" SARAJEVO imao je solidan nastup i može se reći da smo odbranili i poneki i popravili svoje rezultate tako da su sve u pitanju prva i druga mjesta.
Organizacija Kantonalnog takmičenja nebih komentarisao najbolji će to učini samo atletičari koji će ja vjerujem kad tada iznijeti svoje zahtijeve za promjene iz korijena.
Svakako da nije bilo spektakularnih rezultata jer se desilo da je pukla stolica sa koje si svi atletičari bacali , a sve se desilo kad je naš Državni prvak Pandžić Dževad koji je prvi bacao pukao stolicu od pokušaja siline bacanja tako da je stolica nije bila adekvatna za sve ostale atletičare.
Svakako da je interesantno spomenuti naše nove perspektivne nade atletičara koji su se po  prvi put pojavili na takmičenju i bilo vrlo uspješni, a to su Damir Muratović (18 ) kategorija F 36 C6  i Mirza Podžič (27) kategorija F 51.
Tu je i prvi nastup naseg Mustafe Salčina i Kolašinac Jasmine koji su za početak i prve nastupe napravili solidne rezultate.
Sad smo okrenuti takmičenju koje organizuje HSSI u Rijeci i gdje se očekuje do sada maksimalno prisustvo zemalaj učesnica (15)
Nije loše i posjetiti stranicu najtrofejnijeg kluba HRVATSKE http://www.agramak.hr

3 komentara

Komentariši