HURMIJA MUJIĆ SPORTAŠICA GODINE 2007 BIH

Pred visokim državnim zvaničnicima završena je sramotna manifestacija proglašenja sportaša godine u organizaciji SSRI BiH(savez za sport i rekreaciju invalida BiH).

Pored loše organizacije proglašenja sportaša kantona desio se NONCES i na proglašenju sportaša BiH OD ŽIRIJA KOJI JE ZA SADA nama nepoznat .

DA Bi SE VRATILI MALO UNAZAD TREBA SPOMENUTI STA TO SSRI RADI :

Kao najbolji sportaš kantona Ismet Godinjak (sjedeća odbojka) dobio je i novčanu nagradu od 500 KM, dok je za istu titulu tj sportašica godine kantona Dženita Klico dobila 100 KM( KAKVA SRAMOTA I DISKRIMINIACIJA NAD ŽENOM !!!!!!!!!).

Kao najbolji sportaš BiH izabran je opet Ismet Godinjak koji se nije ni pojavio na proglašenju ,a za najbolju sportašicu je izabrana Hurmija Mujić koja se takođe nije pojavila na proglašenju iz razloga žalosti koja su joj se desila iz nedavnih privatnih dešavanja .

Pored Hurmije koja jeste dobra sportašica i koja je napravila vrijedne rezultate kako u BiH tako i  na medjunardnoj sceni , a uvijek su se prezentovali svi AKI SPID rezultati svih naših atletičara na našoj stranici i javno u svim medijima ipak je Dženita Klico rezultatski bila ispred Hurmije Mujić sa boljim sportskim rezultatima.

Plaketu koja je dobila Dženita Klico nije napisano tacno prezime , a to se desavalo i na kantonalnim takmičenjima gdje su pogresno napisane diplome za našu Dženitu(Valjda ljudi koji očito neprate i nevrijednuju sportske rezultate najboljih atletičara SPID-a nemogu da zapamte najbolju sportašicu koja je zasigurno U Bosni I Hercegovini i ponovo ćemo spomenuti da Dženita Klico ima A normu bacanju kugle i B normu bacanju koplja.

Pandžić Dževad je svakako zaslužio dabude sportista godine BiH jer njegov lični rekord bacanja kugle 10.28m je ujedno i šesti rezultat u svijetu do sada .

A za sve ove sportske rezultate  veliki udio ima je i trener  Rahmanović Edib  koji je  svojim iskustvom  pripremao sportase , a njegov rad i trud nije ni spomenut i zataskan je, pa su izabrani neki sportski radnici koji nisu imali znacajnih medjunarodnih rezultata!!!!!

Svakako je ovo razlog da novinari i mediji preispitaju i ostale strane sta se to desava sa invalidskim sportom i radnicima kojima se njime "BAVE" i zašto zaslužni sportisti koji imaju odlične sportske rezultate nedobivaju adekvatne nagrade i priznanja , a u smislu podrske sportaša koji mogu i žele praviti vrhunske sportske rezultate i sa ponosom predstvaljati BiH u svijetu sporta.

Na kraju spomenuti treba i Primarijusa doktora Jaganjac Damira koji je svojim dugogodisnjim radom i trudom kako covjecnoscu i profesionalnoscu bio kandidat broj jedan kao sportski radnik, a novinar Haris Dučić zasigurno novinar koji je i pored dugog niza godina svojim izvjestajima pratio kompletan invalidski sport BiH i prenosio  siroj javnosti sva sportska desavanja, a za ziri ni to nije bilo vrijedno paznje !!!!!!!! .

Komentariši