NAJBOLJA SPORTASICA KANTONA SARAJEVO DZENITA KLICO

U konkurenciji zena za izbor sportiste Kantona Sarajevo u najuzem izboru bile su :
Dženita Klico , Hurmija Mujić i Sušac Dijana.
Titulu najbolje sportasice Kantona ponjela je naša izvandredna sportašica Dženita Klico i tik iza nje je i Hurmija Mujić koji svojim rezultatima kako na domaćim i medjunarodnim takmičenjima pored obaranja svojih ličnih rekorda, rekorda Kantona Sarajevo , Državnog rekorda te postizanje A i B normi za Paraolimpijske igre Peking 2008 sigurno nisu žiri za dodjelu nagrada pokolebali niti trena jer jednostavno svojim odličnim rezultatima se i krunisali najboljim Atletičarkama Kantona.
Nadamo se da će Dženita Klico kao najbolja atletičarka Paraplegičarskih igara i najbolja atletičarka Kantona Sarejevo biti i najozbiljniji kandidat za titulu najbolje sportasice BiH.
Dževad Pandžić je ponio titulu jednog od najboljih sportaša Kantona Sarajevo u svojoj konkurenciji u kojemu nije bilo premca koji je takodje pored najboljih mnogobrojnih rezultata Kantona, Državnog prvenstva ostvario i A normu za Peking 2008.
Mujić Hurmija svojim izvandrednim rezultatima takodje krunise ovu godinu sa mnogim najsjajnijim odličjima i ostvarenjem B norme za Peking 2008 dokazuje da će budućnost pokazati i još bolje rezultate .
Nemožemo da nespomenemo i sve ostale naše sportaše Bojana Ninića koji se okitio mnogim najsjajnijim odličjima u svojoj kategoriji, tu je i Dženan Keškić koji obećaje svoj povratak na velika vrata sa svojim radom i trudom.Nase ljepotice sportasice koji su izvandredne rezulatet imali kako na domacim tako i na medjunardnim takmicenjima : Ramiza Bečirević , Sanaj Jurić, Jasmina Kolašinac, Dijana Sušac svaka je od sebe mnogo toga dala da bi ostvairali izuzetno dobre rezultate.
Kako da preskocimo i nase nove nade , nase buduce perspektive : Damira Muratovića, Mustafu Salčina i Mirzu , vjerujemo da njihovo vrijeme tek dolazi u narednim godinama.
Vrlo je važno spomenuti našeg podparola za javnost AKI SPID – novinara gospodina Harisa Dučića koji je uvijek pratio invalidski sport  i sigurno da je titula za najboljeg novinara dosla u prave ruke , SVAKA ČAST HARISE !!!
Sve ovo možemo da zahvalimo i našim svim sponzorima od kojih posebno izdvajamo BH TELEKOM koji su nas finansiski podržavali kao i Ministarstva Federaciji , Kantona, Općina Centar i Grad Sarajevo.

Komentariši