Uspjeh nasih atleticara AKI SPID

Naši atletičari i atletičarke uspjesno su zavrsili i takmicenje u Olomouc-u gdje nastupilo 16 zemalja iz svijeta .

Svakako da je prijao poziv našimm atletičarima od zvaničnog svijetskog prvaka Martina Nemeca koji je drage volje poslije takmicenja obukao i nas reprezentativni dres BiH.

Oni koje nezanju Martina Nemeca  višestrukog svijetskog prvaka u kategoriji F 55 u bacackim disciplinama kugla , disk i koplje.Nije zgorega reci da je martin budno pratio svaki potez našeg državnog rekordera Pandžić Dževada koji i nije pokazao pred svijetskim prvakom svoje kvalitete , svakako mislima okrenut ka Paraolimpijskim igrama peking 2008.g.

Rezultate koje možemo istaći su opet u uzlaznoj putanji sto govori sve bolja pripremanost nasih atletičarki Mujić Hurmije i Klico Dženite , koje nisu bas ispunile ocekivanja trenera Rahmanović Edib-a, ali ipak zadovoljstvo je reci da su obje  poboljsale svoj zvanicni licni rekord . Mujić Hurmija je ostvarila i novi drzavni rekord bacivsi kuglu 4.91m te ponovo potvrdila B normu , a samo 9 cm je dijelilo Hurmiju od A norme te bila IV mjesto, dok je Dzenita Klico bacivsi kuglu 4,88m ponovo potvrdila B normu , a eto i njoj je falilo samo 12 cm za A normu i bila V. mjesto . U bacanju Diska Dženita osvaja II mjesto iza Slovenacke prvakinje Tatjane Majcek, a bacanju koplja je Dženita III mjesto dok je njena klubska kolegica Hurmija bila II.

Bojan Ninić radi povrede nije bas briljirao mada je bacio koplje vrlo dobrih 14,36m.

U svemu sto smo uspijeli da ucinimo i na ovom takmicnju pomoglo je finansiski Ministarstvo za sport i kulturu, te FORD koji je obezbjedio najnoviji kombi Ford Tranzit koji je vec proglasen kombi godine gdje su se nasi atleticari osjecali komotno i sigurno,Sarajevo Osiguranje koje je nase atleticare redovno prate svojim najboljim osiguranjem kako putnim tako i sportskim , te neizbjezni nas domacin u Becu Mirsad Krupalija u restoranu Sarajevo(BEC) pripremio srdacan docek u svom restoranu gdje su uz zvuke nase sevdalinke nasi atleticari proveli ugodne trenutke sa bogatom Bosanskom trpezom.

 

HVALA SVIMA koji su nas i ovaj put podrili i podrzali, a narocito medijima, KANTONALNOJ TVSA sa gosp.Harisom Ducicem i listu Oslobodjenje.

Komentariši