MOSTAR – IV PARAPLEGICARSKE IGRE

Danas je okupljanje svih paraplegicara BiH u Mostaru Hotelu "ERO" gdje ce biti i smjesteni od 01.06.-do 03.06.2007 i gdje ce sve osobe za to vrijeme na IV Paraplegicarskih igara pokazati svoje znanje i sportsku sposobnost u svima atletskim  disciplinama.
Na ovom takmičenju ce za domacina i organizatora takmicenja nastupiti članovi AKI SPID koji su takodje i clanovi udruzenja paraplegicara Kantona Sarajevo.
Za nase atleticare "SPID"-a ovo ce biti ujedno lakse kontrolno trening takmicenje pred Kantonalno i Drzavno prvenstvo BiH i pred predstojeca ostala medjunarodna takmicenja na kojima bi trebali da nastupaju i poprave svoje eventualno rezultate i pokusaju ostvariti A norme za predstojecu Paraolimpijadu Peking 2008.
Ispred AKI "SPID" nastupice sljedeci takmicari u disciplinama : sprint 100m u kolicima i bacackim disciplinama -kugla , koplje i disk i to :

1. Klico Dzenita ( kugla , koplje i disk ) ;
2. Mujić Hurmija ( 100m, kugla i koplje );
3. Becirovic Ramiza ( 100m, kugla i koplje );
4. Juric Sanja ( 100m, kugla i koplje );
5. Dijana Susac (100m,kugla i koplje);
6. Pandzic Dzevad (kugla , k0plje , disk i ŠAH;
7. Keco Alija ( kugla disk i koplje) ;
8. Sead Lakaca ( 100m , kugla ,koplje);
9. Ninić Bojan ( 100m , koplje i kugla )

Kakva ce biti taktika Trenera Rahmanovic Edib-a za navedeno takmicenje pokazace rezultati koji ce biti prezentovani siroj javnosti poslije zavrsetka takmicenja, mada se neskromno ocekuje pregrst medalja .
Sa ekipom ce biti i vjerni pratilac i najdrazi covjek ekipe Prim.doc.Jaganjac Damir.
Trener Rahmanovic istice i povrede koji su skoro skroz sanirane (lom noge) Mujic Hurmije , tako da vec se vraca u formu nasa takmicarka, a nedavna povreda skocnog zgloba Klico Dzenite ostavlja znak pitanja ucestvovanja na takmicenju, mada nas Doc. ce sve uciniti zajedno sa trenerom da uspijemo spremiti Dzenitu za takmicenje.

Komentariši