OBAVIJEST ZA MEDIJE

[IMG]http://i14.tinypic.com/4u0828y.jpg[/IMG]

PRESS KONFERENCIJA 

ATLETSKI KLUB INVALIDA SPID OSVOJIO 9 MEDALJA U HRVATSKOJ

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u atletici za osobe sa onesposobljenjem održanom u Puli od 25-27. maja uzelo je učešće 10 zemalja.

BIH je predstavljao AKI SPID Sarajevo i svoj prvi izlazak na evropsku scenu Reprezentativci u sastavu Dževad Pandžić, Hurmija Mujić, Dženita Klico,Ramiza Bećirović i Sanja Jurić su postigli izvanredne rezultate i  u bacačkim disciplinama (kugla,koplje  i disk) osvojili devet medalja kazao je na današnjoj PRESS konferenciji u Sarajevu trener AKI SPID Edib Rahmanović.

Poseban kuriozitet takmičenja, naglasio je Rahmanović, predstavljaju rezultati naših djevojaka koje su samo nakon mjesec dana treniranja osvojile medalje.

Rezultati vrijedni pažnje obećavaju realne izglede za nastupe Hurmije Mujić, Dženite Klico i Dževada Pandžića na Paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Dževad Pandžić koji je već ispunio olimpijsku normu je istakao poseban entuzijazam svih takmičarki i podsjetio na današnjoj konferenciji za novinare da je za ovakav uspjeh izuzetno zaslužan trener Rahmanović. 

Izvanredno dobri rezultati koje smo postigli u Hrvatskoj razlog su novih poziva za učešće na Otvorenom prvenstvu Njemačke i Češke istakle su zlatne djevojke koje obećavaju nove uspjehe.

 

2 komentara

Komentariši