AKI SPID 9 medalja osvojio u HRVATSKOJ

Poštovani,

Obavještavamo vas da je na završenom  Otvorenom Državno prvenstvu Hrvatske u atletici za osobe sa onesposobljenjem u gradu PULA od 25.05.2007.g.do 27.05.2007.g. gdje je uzelo učešće 10 zemalja,na kojoj su učestvovali i atletičari invalidi  Sporstskog drustva invalida „SPID“ ATLETSKI KLUB INVALIDA „SPID“ Sarajevo koji su ujedno i prezentovali i prestavljali Bosnu i Hercegovinu u atletici u bacačkim disciplinama (kugla, koplje i disk).

[IMG]http://i9.tinypic.com/641e05x.jpg[/IMG]


IZJAVA

 

U organizaciji odlaska na medjunarodno takmičenje, Atletskog kluba invalida «SPID» SARAJEVO uzelo je učešće 5 atletičara i atletičarki  reprezentativaca,članova AKI»SPID» i prvi svoj ovogodišnji izlaz u Evropu krunišu novim rezultatima i medaljama .

 

U sve 3 bacačke discipline (kugla ,disk, koplje)nastupili su :

  1. PANDŽIĆ DŽEVAD u kategoriji F-55 ,koji je pored svog ličnog rekorda oborio DRŽAVNI rekord u bacanju kugle i ispunio normu za Paraolimpijske igre PEKING 2008 bacivši kuglu 10.28m .,osvajanjem prvih mjesta u koplju i disku naš vrhunski sportas je zaokruzio svoje uspjehe na navedenom takmičenju, a oćekuje ga jos domacih i medjunardnih takmicenja za prestojecu atletsku sezonu.
  2. Hurmija Mujić u kategoriji F- 54 ,osvaja u disciplinama kugla II mjesto i za samo jedan centimetar je falilo ispunjenjem B norme za Paraolimpijadu bacivsi kuglu 4.64m, to je ujedno lični i Državni rekord , u disciplini  disk osvaja takodje IV mjesto i u disciplini koplje osvaja II mjesto sve sa ličnim rekordima;
  3. Klico Dženita u kategoriji F- 54 ,osvaja u disciplinama kugla IV mjesto to je ujedno lični rekord i vjerujemo da će takodje biti ozbiljan kandidat za ispunjavanje Paraolimpijske norme , u disciplini  disk osvaja III mjesto , kao u bacanj koplja III mjesto i takodje obara svoje lične rekorde;
  4. RAMIZA BEČIROVIĆ u kategoriji F-55 osvaja u disciplinama kugla II mjesto to je ujedno njen lični rekord, u disciplini  disk i koplje osvaja III mjesto takodje sa svojim ličnim rekordima .
  5. JURIĆ SANJA u kategoriji F-56 osvaja tri II mjesta u sve tri dicipline i sva tri lična rekorda.

 

Trener Rahmanović Edib koji nekrije zadovoljstvo rezultatima njegovih atletičara koji su postigli izuzetne rezultate na prvom medjunarodnom  takmičenju sto je pokazalo izuzetne rezultate i osvajanje 9 medalja .

Dobri rezultati  ,rezultiraju i pozivima našim  prestavnicima BiH  za učešće na otvorenom prvenstvu Njemačke , Češke i Hrvatske.

Broj osvojenih mjesta ostalih ekipa      sveukupno      muški i žene

 

Mjesto  Klub                    1     2    3     4    5     6    7     8 

    1.  ZŠIS SLOVENIJA  8     2     1     1    1

    2.  IAFD IRAK            13    5     5           1

    3.  SAAD SLOVAKIA  9     6     3     2    2

    4.  SDI SPID, Sarajevo 3     6     4     2

    5.  ABSV VIENNA,AU  8     1     2     2

    6.  CERIBA LATVIA    12    4     3     3

    7.  SRBIJA                   4     2     1     2

    8.  FSRI SKOPJE                2

        MAKEDONIJA    

    9.  BIH                                3     2                1

   10.  ITALIJA                 2     1

 
ZAHVALJUJEMO SVIM SPONZORIMA KOJI SU NAM POMOGLI ZA ODLAZAK NAŠIH atletičara koji su prezentovali  BiH na medjunarodnom takmičenju, a to su :  OPCINA CENTAR, OPCINA NOVI GRAD, CEMENTARA KAKANJ, TRZNICE SARAJEVO

2 komentara

Komentariši