SPID-ovci neprikosnoveni u medaljama

SPID-ovci NEPREKOSNOVENI U MEDALJAMA
NOVI DRŽAVNI REKORD PANDŽIĆ DŽEVADA

15 medalja reprezentativaca BiH

Na završnici medjunarodnog takmičenja na Otvorenom atletskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu uzeli su učešće atletski klubovi iz 5 zemalja ,SRCG, Slovenija,Češka, Madjarska i BiH gdje je 5 naših reprezentativaca pokazali pripremljenost i sa maksimalnim učešćem u bacačkim disciplinama KUGLA ,DISK i KOPLJE osvojili 15 medalja.Pojedinačno su svi osvojili medalje u disciplinama i kategorijama F 44 i F 55 koplje kugla disk,a medalje su osvojili u Zagrebu 28.05.2005.

ZLATNE MEDALJE : Pandžić Dževad ( disk ) NOVI DRŽAVNI REKORD Mekić Halid (kugla i koplje), Ibraković Ramiz(kugla i koplje)

SREBRENE MEDALJE : Pandžić ( kugla – lični rekord,i koplje)i Keškić Dženan ( disk)
Mekić ( disk )
BRONZANE MEDALJE : Imamović Edin ( koplje ,kugla ,disk)
Keškić Dženan ( kugla , disk, koplje )
Ibraković Ramiz ( disk )

Vrlo je važno napomenuti da ovakve rezultate nebi mogli prikazati da nam nisu pomogli naši sponzori ASS PSS, paraolimpijski komitet, KJP Tržnice, Nova Banka, Coca Cola,Sarajevski Kiseljak, Oriflame, gosp. Čolić Dževad mesara «AGO» i svi ostali koji su materijalno i moralno podržali najbolje atletičare Bosne i Hercegovine koji žele i čine da postižu najbolje rezultate i osvajaju najsajnija pojedinačna odličja.

Svi ovi rezultati su i provjera pred takmičenja Kantonalno i Državnog prvenstva BiH, kao i za ostala medjunarodna takmičenja naših reprezentativaca članova Atletskog kluba invalida « SPID « SARAJEVO.

Komentariši