ATLETSKI KLUB INVALIDA -SPID- 2008/06

ATLETSKI KLUB INVALIDA -SPID-

Dobrodošli na blog atletskog kluba invalida "SPID" SARAJEVO !!! TRANSAKCIJSKI RAČUN : 3389002207992095 UniCredit Bank d.d.SARAJEVO

19.06.2008.

OTISLA JE LEGENDA "SPID"-a

U ponedeljak 16.06.2008.g. prestalo je kucati veliko srce naseg Lakija (Sead Lakača)1957-2008.
Danas dženaza koja je obavljena na mezarju Ravne bakije , pokazala je koliko je Laki bio  voljen, poštovan  i cijenjen medju pravom rajom .
Sead veliki Sarajlija koji je uvijek imao veliko srce i kao osoba koja se kretala pomoću staka veliki dio svoga zivota bio je uvijek šaljivdjija i nasmijanog lica dizuci uvijek moral svima koji su ga okruzivali .
Voljen medju djevojkama , medju rajom , medju sportasima uvijek je zracio veseljem i pozitivnom energijom koju je Laki uvijek imao za svakoga.
Laki jedan od osnivača sportskog drustva invalida SPID dao je ogroman doprinos rada i djelovanja "SPID"-a.
Tesko je vjerovati kako se iskrao od nas , kako je najednom otisao i prestalo da kuca veliko srce naseg Lakija.
Veliki borac za istinu i pravdu onako sa ponekad ostrim komentarima i borbom za pravdu i posticaj invalidima ma koje kategorije uvijek je nalazio prave rijeci utjehe , nade i srcanosti za svakoga ko ga je imalo poznavao kao velikoga covjeka.
LAKI koji je dio svih uspijeha "SPID"-a zasluzio je da se njegovo ime zapise zlatnim slovima u historiji "SPID"-a.
Vjerujemo da bi bila mala knjiga od 1000 stranica o radu dijelovanju , sportskim uspijesima , priznanjima , medaljama , druzenjima i svim pozitivama koje je krasilo našeg Seada Lakaču.
SABURA PORODICI LAKAČA od svih atletičara AKI SPID  i Rahmet predajemo našem LAKI-ju, neka ti budu otvorene dženetske Božije bašće .

15.06.2008.

NAČELNIK OPĆINE CENTAR ZAINTERESOVAN ZA PROBLEMATIKU ATLETICARA INVALIDA

Uprilicilo smo zajednicko druzenje načelniku općine centar gosp.Bečirević Dževadu sa njegovim saradnicima koji je izdvojio svoje vrijeme družeći se sa našim najboljim atletičarima invalidima BiH.
Načelnika je interesovao naši posljednji uspjesi svih atletičara kao i naši planovi za budučnost i naše problematike sa kojima se redovno susrećemo.
Načelnik je podržao naš rad i trud i zaželio da naši atletičari i u buduće postizu vrijedne rezultate i sa ponsom prestavljaju svoju Općinu, kanton i državu.
Osvrćući se na problematike , načelnik je obećao svu raspoloživu pomoć Općine centar te da će sve učiniti da naš rad , dijelovanje i probleme sigurnim koracima prevazidjemo.

HVALA NAĆELNIKU NA UGODNO DRUŽENJE SA NAMA u našim klubskim prostorijama i nadamo se kao i do sada da nam kao prvo naša Općina Centar na ćelu sa našim dragim načelnikom učini ugodan i ljepši život i doprinese svojim pomoćima da postignemo najbolje rezultate.

01.06.2008.

ZAVRŠENO XIV atletsko prvesntvo F BiH

Na završenom atletskom takmičenju u Zenici na Kamberovića polju učestvovala je i ekipa AKI SPID tačnije svi oni koji su napravili rezultate sa Kantonalnog takmičenja.
Za AKI SPID učestvovali su : paraolimpijci Dževad Pandžić i Klico Dženita, te atletičari i atletičarke ,Keškić Dženan , Ninić Bojan , Bečirović Ramiza , Podžić Mirza , Kolašinac Jasmina, Kečo Alija , Senad Bjelak , Muratović Damir i Salčin Mustafa .
Šta reći o "državnom " prvenstvu ništa novo .Organizacija kantonalnog i Državnog prvenstva kako je reagovanje većine sportaša svakako je nezadovoljavajuča.
I pored svih nedostataka i loše organizacije SSRI BiH i Atletske asocijacije BiH postignuti su izvandredni rezultati naših paraolimpijaca.
Dženita Klico je oborila svoj lični i državni rekord u bacanju kugle u kategoriji F 54 bacivši kuglu 5,18m što je bole za 16cm , te tako potvrdila A normu za Peking 2008 i  u bacanju diska postigla je 12,21 te potvrdila B normu koja je 11,80 , a u bacanju koplja ostvarila je B normu sa hitcem 10,58 a B norma je 10,25m . Šta reći za najbolju atletičarku BiH koja ima 3 PARAOLIPMIJSKE NORME već samo sve pohvale za ovu izuzetnu sportašicu.Veoma je važno napomenuti da Dženita ima ozbiljnu povredu i pored toga je postigla ove odlične rezultate.
Odlični Dževad Pandžić koji je bacio kuglu 11,18m što je izuzetan rezultat postignuvši svoj lični i Državni rekord a ujedno potvrdio A normu koja je 10.20m.

ATLETSKI KLUB INVALIDA -SPID-
<< 06/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


>> AKI SPID <<


Get a Clock for your page!


>> SPONZORI <<

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
46135

Powered by Blogger.ba