ATLETSKI KLUB INVALIDA -SPID- 2008/05

ATLETSKI KLUB INVALIDA -SPID-

Dobrodošli na blog atletskog kluba invalida "SPID" SARAJEVO !!! TRANSAKCIJSKI RAČUN : 3389002207992095 UniCredit Bank d.d.SARAJEVO

31.05.2008.

Učešće atletičara AKI SPID na otvorenom prvenstvu Hrvatske u Rijeci

Na nedavnom završenom otvorenom prvenstvu Hrvatske kao i tradicionalno pozvani su atletičari AKI SPID da se u fer i korektnom nadmetanju pokažu najbolji rezultati koji mogu naši atletičari da postignu , svakako uz učešće mislimo do sada najodazvanijem takmičenju u Hrvatskoj za osobe sa onesposobljenjem.
Na takmičenju u Rijeci učestvovalo je oko 220 takmičara iz 15 zemalja.
Nažalost josš nemožemo da objavimo rezultate sa takmičenja u Rijeci jer ih zvanično nismo dobili , kako AKI SPIDtako predpostavljamo i atletska asocijacija F BiH.
Naši atletičari koju su nastupili su : Klico Dženita, Pandžić Dževad, Keškić Dženan i Damir Muratović.
Opet nezgodna situacija kod bacanja Pandžić Dževada desiolo se da je šipka tj motka kojom se služi prilikom bacanja pukla tako da je uveliko poremetilo sljed bacanja i postizanja boljeg rezultata, negoli ima Dževad.
Dženita solidnim nastupom i pored veče povrede potvrdila je Paraolimpijsku normu, Dženan Keškić odličnim hicima polahko dolazi u bolju formu.
Debi našeg najmladjeg atletičara Damira Muratovića daje nade da upornim radom i trudom može da postigne i još bolje rezultate , mada smo zadovoljni prvim medjunarodnim učešćem našeg najladjeg atletičara koji obečaje sve bolje i bolje rezultate.
Izuzetno je vrijedno spomenuti naše vrhunske sponzore BH Telecom . F - autocentar (FORD) i cementara Kakanj.

18.05.2008.

ODRŽANO XIII Kantonalno prvenstvo Kantona Sarajevo

17.05.2008.g. održano kantonalno takmičenje u organizaciji SSRI Kantona Sarajevo , gdje je učestvovalo veči broj učesnika koji je pojačan sa slabovidnim osobama i osobama opće kategorije dok je osoba koji su u kolicima sve manje i manje , ZATO VJERUJEMO DA JE TO POSEBNO PITANJE !!!!
ATletičari AKI "SPID" SARAJEVO imao je solidan nastup i može se reći da smo odbranili i poneki i popravili svoje rezultate tako da su sve u pitanju prva i druga mjesta.
Organizacija Kantonalnog takmičenja nebih komentarisao najbolji će to učini samo atletičari koji će ja vjerujem kad tada iznijeti svoje zahtijeve za promjene iz korijena.
Svakako da nije bilo spektakularnih rezultata jer se desilo da je pukla stolica sa koje si svi atletičari bacali , a sve se desilo kad je naš Državni prvak Pandžić Dževad koji je prvi bacao pukao stolicu od pokušaja siline bacanja tako da je stolica nije bila adekvatna za sve ostale atletičare.
Svakako da je interesantno spomenuti naše nove perspektivne nade atletičara koji su se po  prvi put pojavili na takmičenju i bilo vrlo uspješni, a to su Damir Muratović (18 ) kategorija F 36 C6  i Mirza Podžič (27) kategorija F 51.
Tu je i prvi nastup naseg Mustafe Salčina i Kolašinac Jasmine koji su za početak i prve nastupe napravili solidne rezultate.
Sad smo okrenuti takmičenju koje organizuje HSSI u Rijeci i gdje se očekuje do sada maksimalno prisustvo zemalaj učesnica (15)
Nije loše i posjetiti stranicu najtrofejnijeg kluba HRVATSKE http://www.agramak.hr

14.05.2008.

PARAOLIMPIJCI TRENIRAJU PUNOM PAROM

Atletičari AKI SPID redovno treniraju mada sve po planovima i programima pojedinačno i zbog vremenskih situacija i nemogučnosti noirmalnog prilaza terenima za bacanje , hvataju ljepše vrijeme i prate redovno vremenske prognoze zbog padavina.
ipak vrijeme se stabiliziralo tako da su sad sve češći treninzi na terenu.
Naši atletičari koji su najsjajniji u BiH počeli su pripreme za takmičenja koja ja ih u skoro vrijeme očekuju, a to su : KANTONALNO TAKMIČENJE 17.05.08 , RIJEKA OPEN  23.05.08 , DRŽAVNO PRVENSTVO U ZENICI 31.05.2008.

Naši PARAOLIMPIJCI punom parom treniraju te jedan od najvećih problema su materijalna srestva kojih jednostavno nema.

Neželimo nikoga optuživati samo reči na čast svim onima koji su dužni vrhunske sportaše finansiski podpomoći.

Đževa Pandžić ulazi laganim koracima u formu , kao i Dženita Klico , dok Hurmija Mujić odustaje baviti se sportom zbog lične problematike.
Dženita Klico naša najbolja Bosansko hercegovačka perspektivna Paraolimpijka ima povredu koja se pokušava sanirati i trenutno je u rehabilitacionom centru TERME na Ilidži te uz svog doktora TAHMAZA i fizioterapeuta pokušava riješiti ozbiljnu povredu.

Nadamo se da ćemo sve probleme na vrijeme i uspješno riješiti....

ATLETSKI KLUB INVALIDA -SPID-
<< 05/2008 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


>> AKI SPID <<


Get a Clock for your page!


>> SPONZORI <<

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
46134

Powered by Blogger.ba